Energetický vliv oděvních materiálů na lidské tělo

O přímém působení různých materiálů na zdraví člověka už jsem se již zmiňovala. Dnes si posvítíme i na energetický vliv oblečení na svého nositele.

Bioenergetika je samostatný obor, který se zabývá energiemi proudícími v různých živých organismech. Vychází z toho, že veškerá hmota na světě vydává vibrace o různých frekvencích, které na sebe navíc různě působí. Bylo prokázáno, že z energetického hlediska mohou oděvní materiály působit na člověka různým způsobem. Mohou tělo zklidňovat, posilovat a zlepšovat náladu...a nebo také právě naopak.

V roce 2003 vydala Dr. Heidi Yellen studii, ve které se zabývala léčivými frekvencemi, které vydávají různé materiály. Zdravé lidské tělo má frekvenci okolo 100 Hz, zatímco nemocné umírající tělo okolo 15 Hz.

A teď k jednotlivý materiálům. Umělé materiály jako polyester, lycra, nylon, ale i viskoza mají nulovou frekvenci, konvenčně pěstovaná barvená bavlna okolo 40 Hz. Organická nebarvená bavlna je na úrovni 100...a len? Len má frekvenci 5000 Hz. Podle této teorie dokáže díky tomu předávat tělu pozitivní energii a navíc, tak jako ostatní přírodní  tkaniny je termoregulační bez ohledu na počasí.

Zajímavostí také je, že vlna má taktéž hodnotu 5000 Hz, ale pozor, neměla by se nosit společně se lnem, protože jejich energie působí proti sobě a ruší se navzájem. Zmínky o tom najdeme dokonce v Bibli. Podle některých studií  tato kombinace může na tělo působit dokonce negativně. Existují svědectví lidí, kteří zkusili nosit pouze 100% lněné oblečení a díky tomu se v určitých ohledech zlepšil jejich zdravotní stav. Zcela určitě působí pozitivně při různých kožních onemocněních, což nejspíš potvrdí každý atopik.

Pokud se čisté lněné plátno přiloží na ránu nebo ložisko bolesti, mělo by také urychlovat hojení, proto se len v historii používal jako obvazový materiál a také jako jediný při chirurgických operacích.

Zajímavé jsou i konopné tkaniny, které Dr. Yellen ve své studii neměřila, ale víme, že konopí je nejodolnější ze všech přírodních vláken. Konopí, stejně jako len, nenese žádný statický náboj, tzn. že je doslova uzemňující. Len i konopí jsou odolné vůči UV, plísním i bakteriím.

Tak co, také se jdete hned teď převléct do něčeho lněného?

 

Zdroj: https://pdfcoffee.com/scientific-details-of-the-linen-frequency-study-pdf-free.html